Jdi na obsah Jdi na menu
 

Labuť zpěvná

 

Vzhled:

Dospělý ptáka má bílé peří a zobák žlutě zbarvený až k nosní dírce. Zatím co mladí ptáci mají zobák světle růžovohnědý s tmavou špičkou a peří popelavě šedé. Labuť zpěvná nosí krk většinou natažený vzhůru. Dorůstá do výšky až 152 cm.

 

Potrava a způsob života:

Živí se jako ostatní labutě, rostlinou i živočišnou potravou.Od ostatních labutí se liší tím, že umí lépe chdit po souši a potravu si hledá i mimo vodu. Často se scházejí na loukách, polích a pasou se. V mělké vodě, na ostrovech nebo při břehu si staví velká hnízda, které si staví z rákosí a ostatních rostlinných materiálů. Do něj naklade 4-8 vajec. Na vejcích většinou sedí samice a samec hlídá okolí, ale když si samice jde hledat potravu tak se se samcem vymění. Mladé labutě se vyklubou zhruba za 36 dní.

 

 dscn1038.jpg

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář